Shpella e Madhe

Emri i shpellës Shpella e Madhe
Fshati Bogë
Koordinatat 42.40236
19.64920
Statusi juridik Asnjë mbrojtje
Biodiversiteti Speciet
Treguesit
Përshkrimi i shpellës Shpella ka një hyrje prej 40m, është 15m e thellë dhe është e lartë maksimumi 5m. Asnjë formë specifike gjeologjike nuk mund të vërehet brenda kësaj shpelle.
Tjetër • Gjetje historike (rreth 300 vjet të vjetra) janë zbuluar brenda shpellës. Kjo shpellë besohet të jetë një nga vendet e para të përdorura nga banorët e parë të luginës.

• Shpella lidhet drejtpërdrejt me një shteg.

• Panorama nga shpella ju lejon të shihni gjithë luginën, ndërsa shpella është vetëm 10 minuta më këmbë nga rruga.

• Shpella përdoret rregullisht nga vendasit për kult.

About Author

laxaro