Kalldremi I Rjollit

Kalldremi I Rjollit

Eshtë një ndër kalldremet më të vjetër në Europë, ishte si rrugë lidhëse mes kalasë së Ballexës dhe kalasë së Marshejit. Nga banorët e zonës është njohur edhe si Kalldremi I Kadri Çelës. Ky ekziston edhe në ditët e sotme në gjendje shumë të mirë . Ai njihet gjithashtu nga guidat turistike që perdoren nga të huajt. Në Rrjoll kanë qënë rreth 68 mullinj dhe disa venica në të cilat janë bërë  punimet e para artizanale si: zhgunat, cakçirë, shajak, xhubleta etj. Funksioni i këtyre mullinjve përdoret për të bluar dritheëat nga familjet e Podgoricës dhe Shkodrës.

About Author

laxaro