Category: Të reja

Xhubleta malësore

“Historitë e popujve të tjerë gjenden përgjithësisht të gdhendur në gurë, ndërsa historia jonë është e qëndisur në xhubletë” Malësia e Madhe, si një qendër e hershme e banuar ka ruajtur dhe trashëguar kulturen e saj në breza, në përputhje me kushtet historike, ekonomike dhe natyrore të saj.  Një nga karakteristikat e kulturës materiale të […]

SH.B.B. AGRO-REÇI & INKUBATORI NË REÇ

Territori i Malësisë së Madhe i është kushtuar për dekada të tëra prodhimit dhe grumbullimit të bimëve mjekësore, si të kultivuara ashtu edhe spontane, grumbullimit të gështenjave, falë pranisë së një pylli gështenjash prej rreth 300 hektarësh në zonën e Reçit dhe Qafë Gradës, dhe mbarështimit të dhenve. Me reformën agrare të vitit 1991 me […]