Kategori: Shpella

Shpella e Gurrës – 2

Emri i shpellës Shpella e Gurrës – 2 Fshati Reç Koordinatat 42.20496   19.54104 Statusi juridik Asnjë mbrojtje   Përshkrimi i shpellës Kjo shpellë është e përbërë nga tre dhoma të vogla. Hyrja në shpellë është 13 m e gjerë dhe shpella është 2 m e lartë dhe 10 m e gjatë. Tjetër Duhet të […]

Shpella e Bogdanave – Residence

Emri i shpellës Shpella e Bogdanave – Residence Fshati Rec Koordinatat 42.206755 19.543129 Statusi juridik Asnjë mbrojtje   Përshkrimi i shpellës Kjo shpellë është e përbërë nga një hapësirë ​​e vogël (6 m e gjatë dhe 5 m e lartë). Tjetër ·       Kjo shpellë ka një trashëgimi të rëndësishme historike (Pjetri i Bogdanajve thuhet se […]

Shpella e Gerebemit me uje

Emri i shpellës Shpella e Gerebemit me uje Fshati Razma Koordinatat 42.34383   19.57523 Statusi juridik Asnjë mbrojtje   Përshkrimi i shpellës Shpella është e gjatë 25 metra dhe e lartë 6 metra. Në fund të kësaj shpelle mund të shihet një pellg të bukur me ujë. Tjetër     Burimi përdoret gjatë pranverës dhe verës […]

Shpella e Lujsit – E Ujit

Emri i shpellës Shpella e Lujsit – E Ujit Fshati Razma – Lujse Koordinatat 42.35670 19.58237 Statusi juridik Asnjë mbrojtje   Përshkrimi i shpellës La grotta è lunga 200 metri e alta 5 metri. Un ingresso è il letto di un fiume, mentre l’altro ingresso e asciutto per almeno 100m. Si possono osservare belle forme […]

Shpella e Shtogut

Emri i shpellës Shpella e Shtogut Fshati Razma Koordinatat 42.33390   19.55161 Statusi juridik Asnjë mbrojtje Lakuriqët e natës Specie Rhinolophus hipposideros Rhinolophus ferrumequinum Përshkrimi i shpellës Shpella ka një thellësi 20 m dhe është e lartë 13 maksimumi. Brenda kësaj shpellë mund të vërehen forma interesante gjeologjike. Tjetër   ·    Shpella u përdor si […]

Shpella e Pëllumbave – Razma

Emri i shpellës Shpella e Pëllumbave Fshati Razma Koordinatat 42.34272 19.53906 Statusi juridik Asnjë Përshkrimi i shpellës Shpella ka një thellësi prej 30 m dhe është e lartë 20 m maksimumi. Asnjë formë specifike gjeologjike nuk mund të vërehet brenda kësaj shpelle, megjithatë brenda shpellës mund të shihen efekte interesante të dritës, falë një hapjeje […]

Shpella e Madhe

Emri i shpellës Shpella e Madhe Fshati Bogë Koordinatat 42.40236 19.64920 Statusi juridik Asnjë mbrojtje Biodiversiteti Speciet – Treguesit – Përshkrimi i shpellës Shpella ka një hyrje prej 40m, është 15m e thellë dhe është e lartë maksimumi 5m. Asnjë formë specifike gjeologjike nuk mund të vërehet brenda kësaj shpelle. Tjetër • Gjetje historike (rreth […]