Kategori: Produkte

Mishavina e Bjeshkëve të Kelmendit

Mishavina është një djath i veçantë i cili prodhohet vetëm në zonën e Kelmendit, përkatësisht në bjeshkën e Selcës, Vuklit, Nikçit, Brojës dhe në fshtrat Lepushë  dhe Vermosh. Prodhohet nga bashkimi i qumeshtit të lopës ose edhe perzierja e qumeshtit te lopes dhe deles. Djathi  lihet të thahet përjashta në diell për 7-10 ditë. Në […]