Kategori: Prodhues

Bletari Kurtaj

Familja Kurtaj ka breza që jeton në një fshat të vogël të Njësisë Administrative Gruemire, të quajtur Lepurosh. Pasioni i Selmanit (kryefamiljarit) për bletët ka filluar që në vitin 1989 ku ai bleu vetëm një koshere blete dhe filloj të kujdesej për të dhe më pas për mbarështimin e tyre të mëtejshëm. Për shumë vite […]

Landi Skaqaj

Lloji i aktivitetit: Bletërritës “Mjaltë Kastrati” Tipologjia e produktit/shërbimit:  Mjaltë lavande, sherbele, gështenje dhe mjaltë bjeshke Fshati: Bajzë (Njësia Administrative Kastrat) Rrethi/Bashkia: Malësi e Madhe Historia: Landi Skaqaj është bletërritës prej 28 vitesh dhe e zhvillon aktivitetin e tij në Bajzë. Prodhon 4 lloje mjalti: sherbele, lavande, gështenje dhe bjeshke. Produktin e tij Landi e […]

Gjovalin Hasanaj

Lloji i aktivitetit: Baxho “Djath Veleçiku” Tipologjia e produktit/shërbimit: Kaçkavall me boronicë, me arra, me sherbelë, pikant, me erëza  Fshati: Hot (Njësia Administrative Kastrat) Rrethi/Bashkia: Malësi e Madhe Historia: Gjovalin Hasanaj, është një i ri nga Malësia e Madhe, i cili administron baxhon e familjes, aktivitet i filluar prej 11 vitesh. Fillimisht janë përqendruar në […]

Kantina Kopliku

Kantina Kopliku ndodhet ne afersi te qytetit te Koplikut. Eshte nje biznes qe ka filluar rreth 14 vite me pare nga Z. Shaqir Hysa dhe familja e tij (Znj. Aferdita, gruaja e tij dhe dy djemte Fatbardhi dhe Luani). Gjate ketyre viteve Z.Shaqir dhe Znj. Aferdita kane punuar qe te prodhojne vere cilesore, e tashme […]

Vineyard Mani

Vreshtari Mani me një sipërfaqe prej 2,2 hektarë ndodhet në fshatin Gruemirë të njësisë administrative Gruemirë, pak minuta nga qyteti i Shkodrës. Pronari Fatjon Mani për shumë vite emigrant jashtë vendit, është kthyer prej 3 vitesh dhe ka vendosur që kursimet e tij të emigrancionit ti investojë ne vendin e tij të lindjes. Familja e […]

Preke Gjeloshaj

Emri i prodhuesit/operatori: Preke Gjeloshaj Lloji i aktivitetit:  Baxho “Reçi Prodhimtar” Tipologjia e produktit/shërbimit: Djathë i bardhë e kaçkavall lope dhe dhie Fshati: Reç (Njësia Administrative Shkrel) Rrethi/Bashkia: Malësi e Madhe Historia: Armando bashkë me babain e tij Prekën merren me përpunimin e qumështit dhe kanë filluar aktivitetin në vitin 2013 në fshatin Reç. Për […]

Zina Vukçaj – Prodhues

Produkte Natyrale Kelmendi Zina Vukçaj Mob. +355 69 69 43 10 920 Zina Vukçaj është një prodhuese e mirëfilltë e produkteve të zonës së Kelmendit. Zina është nga fshati Tamarë dhe prej vitesh merret me përpunimin e frutave të pyllit, të cilat me shumë mjeshtëri i kthen në reçelra  dhe lëngje shumë të shijshëm, por […]

Rrok Bujaj – Prodhues  

Produkte Natyrale dhe Bimë Mjekësore Rrok Bujaj: Prodhues   Mob:  +355 69 22 33 587 E-mail: rrok.bujaj@gmail.com Facebook: Rrok Bujaj   Rrok Bujaj  është një prodhues nga fshati Tamarë, i cili ka mbi 15 vjet që merret me përpunimin e produkteve tipike tradicionale të Kelmendit. Duke përpunuar frutat që dhuron natyra në këtë luginë mund […]

Gjystina Grishaj – Prodhuese

Produkte  dhe Bimë Mjekësore të Kelmendit Gjystina Grishaj – Prodhuese Mob: +355 69 34 25 970 Facebook: Gjystina Grishaj   Gjystina Grishaj është një përpunuese e frutave të pyllit dhe produkteve të ndryshme që gjenden në fshatin Lepushë. Gjystina ka shumë vite që merret me mbledhjen, përpunimin dhe shitjen e produkteve natyrale të bjeshkëve. Tek […]

Trofte Kelmendi

Troftë Kelmendi Armando Hysaj – Selcë E-mail: mandi_h@hotmail.com Mob.:  +355 69 88 80 745 Rezervari ndodhet në aksin rrugor Tamarë-Selcë. Këtu do të gjeni troftë të gjallë, e cila rritet në ujin e pastër e të kulluar të Bjeshkëve të Kelmendit. Trofta ka një shije delikate që të sjell ndërmend freskinë e ujërave të lumit […]