Autor: laxaro

Gështenja

Bimë drunore mijëravjecare e cila bën pjesë në familjen Fageceae dhe rritet në zonat malore deri në 1200m mbi nivel të detit, lartësia e kësaj bimë arrin rreth  35-40 m. Bima e gështenjës është përdorur në kohë te lashta si mielli për përgatitjen e bukës. Në zonën e Malësisë së Madhe njihet Gështenja e Reçit […]

Lavanda

Perveç aromës  karakteristike, kultivimi i  Lavandës mundëson “transformimin”në ngjyrë vjollcë të pjesës fushore në Malesinë e Madhe  gjatë  periudhës së lulezimit e cila varion nga muaji Qershor deri në Korrik. Lavanda kërkon tokë jo shumë të lagësht, jo shume të pasur me humus dhe të ekzpozuar ndaj diellit (zallishte). Procesi i vjeljes dhe i tharjes […]

Sherbela

Sherbela në Malësinë e Madhe është një ndër bimët jo vetem me vlera të larta mjekësore, por edhe tregtare. Kjo bimë që i përket familjes  Lamiaceae, rritet deri në gjatesinë 50 cm dhe përshtatet në të gjitha llojet e tokave. Korrja për sezonin e parë bëhet në Korrik ndërsa sezoni i dytë i korrjes është […]

SHKODRA LAKE TOUR

SHKODRA LAKE TOUR Niseni nga qyteti i Koplikut në drejtim të fshatit Stërbeq, pas 10min do gjendeni në bregun e liqenit ku ju presin peshkatarët. Pasi zini vend në sulet e tyre, niseni në drejtim të Syrit të Sheganit. Gjatë xhiros me sule në liqenin e Shkodres, peshkatarët do ju flasin për veprimtarinë apo rutinën […]

Bar-Restorant Hotel Rubens

1. Emri i biznesit   Bar-Restorant Hotel Rubens 2. Pronari Fatlum Elezi 3. Qyteti Koplik, Rruga e Liqenit, Culaj   4. Nr. Kontakti 069 9336672 5. Ad. Emaili hotelrubens1@gmail.com 6 Website Fb: Bar Rubens Booking: fatlumelezi@outlook.com 7. Nr. Dhomash 8 8. Nr.  Shtretër 8 dopio 4 tek 9. Nr. Tualete 10 10. Çmimi   2.000 […]

Agroturizem Hysaj

1. Emri   “Agroturizem Hysaj” 2. Pronari Gezim Hysaj 3. Fshati Balshaj, Gruemire 4. Nr. Kontakti Alb: +355 (0)699884783 It: +393343879989 5. Ad. Emaili – 6. Website IG: Hysaj Agroturizem Fb: Hysaj Agroturizem 7. Nr. Dhomash – 8. Nr.  Shtretër – 9. Nr. Tualete 2 10. Çmimi/ Fjetje + mëngjes Dreka: 1.500 leke/person 11. Gjuhë […]

Bar Restorant Cavaliero

1. Emri i biznesit   Bar Restorant ‘’Cavaliero’’ 2. Pronari 3. Qyteti Ivanaj, Bajzë 4. Nr. Kontakti 069 3473333 5. Ad. Emaili – 6 Website FB Cavaliero IG Cavaliero 7. Nr. Dhomash 4 8. Nr.  Shtretër 4 (Çift) 9. Nr. Tualete               8 10. Çmimi Hotel: Fjetje + mëngjes 60 Euro Dreka: 1500 lekë personi […]

Piceri Station 1

1. Emri   Piceri “Station 1” 2. Pronari Dede Sterkaj 3. Fshati Bogiq, Koplik 4. Nr. Kontakti +355 (0)686078888 5. Ad. Emaili – 6. Website IG: Station 1 7. Nr. Dhomash – 8. Nr.  Shtretër – 9. Nr. Tualete 4 10. Çmimi/ Fjetje + mëngjes Dreka: 6 Euro/person 11. Gjuhë e huaj që përdoret Anglisht, […]

Bar-Restorant Syri i Sheganit

1. Emri   Bar-Restorant “Syri i Sheganit” 2. Pronari Flori Ramaj 3. Fshati Shegan 4. Nr. Kontakti   +355 (0)699890987 5. Ad. Emaili Ramajflori48@gmail.com 6. Website Fb: Bar restorant Syri i Sheganit IG: Bar restorant Syri i Sheganit 7. Nr. Dhomash – 8. Nr.  Shtretër – 9. Nr. Tualete 2 10. Çmimi/ Fjetje + mëngjes […]