Autor: admin

 Patatja e Kelmendit    

Historikisht zona e Kelmendit nuk e ka patur të lehtë që të sigurojë “bukën” për shkak të sipërfaqës tepër të kufizuar të tokës bujqësore, e cila zë vetëm 3 % të sipërfaqes së komunës.    Ajo përbëhet nga parcela shumë të vogla të cilat janë të shpërndara në copëza mjaft të vogla . Mesatarisht fermerët kanë […]

Boronica e Kelmendi

Boronica e Kelmendit është një frut shumë i veçantë, del dhe rritet spontanisht në bjeshkët e Kelmendit. Ajo ka ngjyrë blu të errët dhe është pak e madhe sesa boronicat e zonave të tjera. Vetitë kurative të Boronicës janë disa, ajo ndihmon trurin, zemrën si edhe mbron sytë dhe lëkurën. Ulin dëmtimin e ADN-së, duke […]

Mishavina e Bjeshkëve të Kelmendit

Mishavina është një djath i veçantë i cili prodhohet vetëm në zonën e Kelmendit, përkatësisht në bjeshkën e Selcës, Vuklit, Nikçit, Brojës dhe në fshtrat Lepushë  dhe Vermosh. Prodhohet nga bashkimi i qumeshtit të lopës ose edhe perzierja e qumeshtit te lopes dhe deles. Djathi  lihet të thahet përjashta në diell për 7-10 ditë. Në […]

SH.B.B. AGRO-REÇI & INKUBATORI NË REÇ

Territori i Malësisë së Madhe i është kushtuar për dekada të tëra prodhimit dhe grumbullimit të bimëve mjekësore, si të kultivuara ashtu edhe spontane, grumbullimit të gështenjave, falë pranisë së një pylli gështenjash prej rreth 300 hektarësh në zonën e Reçit dhe Qafë Gradës, dhe mbarështimit të dhenve. Me reformën agrare të vitit 1991 me […]

Kalaja e Ballexës (Kisha)

Kalaja e Ballexës (Kisha) Qyteza e Balshajve përveç funksionit fetar ka qenë qendër e dinastisë së Balshajve dhe një kala strategjike e Gjergj Kastriotit Skënderbe, i cili e kishte vizituar në v. 1448. Ajo formoi trajtat e një shteti etnik shqiptar në gjysmën e dytë të shek. XIV dhe fillimet e shek. XV, e cila […]

Bar – Restorant Bujtina e Reçit

1. Emri i biznesit   Bar – Restorant “Bujtina e Reçit” 2. Pronari Muhamet Hepaj 3. Fshati Reç   4. Nr. Kontakti 068 270 0852 068 669 8889 5. Ad. Emaili celajdisi@gmail.com 6. Nr. Dhomash – 7. Nr.  Shtretër  – 8. Nr. Tualete 2 9. Çmimi              12 euro/person 10. Gjuhë e huaj që përdoret […]

Bar – Restorant Geshtenja

1. Emri Bar – Restorant “Gështenja” 2. Pronari Arben Hepaj 3. Fshati Reç 4. Nr. Kontakti 069 421 5006 5. Ad. Emaili kolajermir@gmail.com 6. Nr. Dhomash – 7. Nr.  Shtretër – 8. Nr. Tualete 2 9. Çmimi  – 10. Gjuhë e huaj që përdoret               Shqip 11. Sezoni që është hapur Gjithë vitin 12. Kapaciteti […]

Ducaj – Gropa e Shtogut – Qafa e Shtogut

Ducaj – Gropa e Shtogut – Qafa e Shtogu Distanca:               8.7 Km Relievi                  min: 706 m / max: 1667 m Kohëzgjatja:         Orë Vështirësia:          Mesatare Shtegu përfshin Ducaj 768 m, Gropa e Shtegut 1527 m, Qafa e Shtogut 1664 m dhe Gropa e Strelajve 1488 m. Distancat: Ducaj – Gropa e Shtogut […]

Qafë-Gradë – Repisht – Shtegu i Keq – Paru – Dodç – Qafë-Gradë

Qafë-Gradë – Repisht – Shtegu i Keq – Paru – Dodç – Qafë-Gradë Distanca:             27.8 Km Relievi                  min: 276 m / max: 1360 m Kohëzgjatja:        13:30  Orë Vështirësia:          Mesatare Shtegu përfshin Qafë-Gradë 435 m, Repisht 743 m, Shtegu i Keq 1344 m,  Fusha e Parusë    1340 m dhe Dodç 460m. Distancat: Qafë-Gradë […]

Razëm – Shpella e Shtogut

Razëm – Shpella e Shtogut Distanca:              2.7 Km Relievi                  min: 1172 m / max: 984 m Kohëzgjatja:        1 Orë Vështirësia:          E lehtë Razëm – Shpella e Shtogut 1029 m. Zona e Razmës është mjaft interesante, me fusha në formë të lugët, si fusha e Troshanit, fusha e Zezë dhe fusha e […]